Distributivno područje

 

Distribucijski sustav plinovoda kojima upravlja Elektrometal – distribucija plina d.o.o. Bjelovar nalazi se na području Bjelovarsko - bilogorske županije i obuhvaća područje Grada Bjelovara i 9 općina: Rovišće, Nova Rača, Severin, Berek, Ivanska, Štefanje, Kapela, Veliki Grđevac i Velika Pisanica.

Prostorno teritorij koji pokriva ovo područje čini više od 60% teritorija županije Bjelovarsko - bilogorske, broj potrošača priključenih na distribucijski sustav na kraju 2013. iznosio je 13.835 korisnika, te 1500 stanova spojenih na plinske kotlovnice. Ukupna dužina mreže kojom upravlja Elektrometal – distribucija plina d.o.o. Bjelovar na kraju 2013. iznosila 500 km.

Plinificiranost na području Grada Bjelovara veća je od 98% što omogućuje gotovo svim pravnim i fizičkim osobama na području grada priključenje na plinski distributivni sustav, a na području općina u gotovo svim naseljima.

Popis gradova i općina u kojima Elektrometal-distribucija plina d.o.o. Bjelovar obavlja distribuciju prirodnog plina objavljen je i na stranicama Hrvatske energetske regulatorne agencije (http://www.hera.hr/hrvatski/iplin/).